Salată cu piept de raţă

Printeaza

O reteta de salata de piept de rata din: piept de rata, frunze de salata verde, ulei de masline, suc de lamaie, verdeturi, sare, piper, portocale, zahar si unt.

Ingrediente:Salată cu piept de raţă

  • 2 piepti de rata
  • 4 portii frunze de salata verde asortate
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri verdeturi asortate
  • sare
  • piper
  • 2 portocale
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se şterge. Se crestează pielea în formă de romb. Se prăjeşte cu partea cu pielea în jos cca 8 min. Se întoarce şi se mai prăjeşte 5 min.

Se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească cca 10 min. Se spală frunzele de salată verde şi se şterg.

Se amestecă uleiul cu suc de lămâie, verdeţuri, sare şi piper. Acest dressing se amestecă împreună cu frunzele de salată. Se decojesc adânc portocalele şi se scot feliile de pulpă.

Se caramelizează zahărul în unt şi se tăvălesc prin caramel feliile de portocale. Se taie felii de piept de raţă şi se aşază toate pe farfurii.

Salată cu piept de raţă

Salată cu piept de raţă

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    Nu prea am gustat eu piept de rata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.