Salată picantă de curcan, portocale şi năsturel
PrinteazaO reteta delicioasa de salata picanta cu: portocala, miere, mustar, carne de curcan, ulei, ceapa, frunze de nasturel, rosii.
- coaja fin rasă şi zeama de la o portocală
- 1 lingură miere
- 1 linguriţă cu vîrf de muştar de Dijon, cu boabe întregi
- 500 g fâşii de carne macră de curcan
- 2 linguriţe ulei de floarea-soarelui
- 6 cepe verzi, tăiate felii subţiri
- 120 g frunze de năsturel (untişor)
- 2 portocale
- 100 g roşii-cireaşă, tăiate în jumătăţi
Mod de preparare:
Se prepară marinata amestecînd coaja şi zeama de de portocală, mierea şi muştarul. Carnea de curcan se lasă cel puţin 30 de minute la marinat.
Se încinge uleiul în wok (vas special de prăjit legumele), fâşiile de carne se prăjesc la foc iute, cu amestecare continuă, la temperatură ridicată, 4-5 min, până când devin maro-aurii şi lipicioase.
Se adaugă cepele verzi, se ia wokul de pe plită şi se amestecă ingredientele.
Frunzele de năsturel, feliile de portocală şi roşiile se împart în porţii egale pe farfurii, deasupra se aranjează carnea de curcan.
Salată picantă de curcan, portocale şi năsturel
Pofta buna!