Salată picanta de bulgur si legume

Printeaza

Salată picanta de bulgur si legume din: ulei de seminţe de dovleac, pastă picantă Harissa, scu de lamaie, zahar brun, ghimbir, chimen, usturoi, sare, piper, bulgur, ulei, curcuma, supă de legume, castravete, ceapă verde, ardei gras roşu, ardei gras galben, ridichi, roşii cherry, telemea.

Salata_picanta_de_bulgur_si_legume

Ingrediente pentru dressing:

  • 5 linguri ulei de seminţe de dovleac
  • 2 linguri pastă picantă Harissa
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
  • 1/2 linguriţă chimen măcinat
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • sare, piper

Ingrediente pentru salată:

  • 200 g bulgur
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriţă curcuma
  • 600 ml supă de legume
  • 1/2 castravete
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 legătură ridichi 5 roşii cherry
  • 100 g telemea

 Mod de preparare:

Se bat cu telul toate ingredientele pentru dressing (zahărul se dizolvă mai întâi în suc de lămâie). Se lasă să se ma­rineze. Se prăjesc 200 g bulgur într-o lingură ulei încins; se pudrează cu curcu­ma, se sărează şi se toarnă supă de le­gume; se lasă să fiarbă 5-6 min. Se ia de pe foc şi se lasă să se mai înmoaie 15 min.

Se curata legumele si se taie i bucati. Se aseaza intr-un castron bulgurul rece si se amesteca impreuna cu legumele. La final se adauga dressingul si telemeaua zdrobita cu furculita.

Salată picanta de bulgur si legume

Salata_picanta_de_bulgur_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.