Salata picanta cu vita

Printeaza

Salata picanta cu vita din: ulei, antricot de vita, usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, piper, pastai verzi, busuioc, sos de peste, suc de lime, salata verde.

Ingrediente:Salata_picanta_cu_vita

  • o lingura de ulei vegetal ori de rapita
  • 345 g de antricot de vita tocat
  • o ceapa rosie, tocata fin
  • doi catei mari de usturoi, tocati
  • doua lingurite de ghimbir proaspat, tocat
  • o tulpina de lemongrass, cu partea tare de la exterior indepartata, iar partea moale de la baza tocata fin (circa 1 lingura)
  • un ardei iute proaspat, cu seminte scoase, tocat marunt
  • una sau doua linguri de piper de cayenne sau o lingura de pudra de chilli
  • jumatate de ceasca de pastai verzi, taiate la 2,5 cm
  • o ceasca si jumatate de busuioc, menta si/sau coriandru tocat grosier
  • doua linguri de sos de peste
  • doua linguri de suc de lime
  • frunze intregi de salata verde

 

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul într-o tigaie, cu diametrul de 30 de centimetri, la foc mare. Adaugă carnea de vită, amestecând ocazional, până când nu mai e roz. Scurge grăsimea şi pune carnea înapoi în tigaie. Adaugă ceapa, usturoiul, ghimbirul, lemongrassul, ardeii tocaţi şi jumătate din piperul de cayenne (ori pudra de chilli).

Lasă totul pe foc, amestecând din când în când, pentru un minut. Adaugă păstăile şi ţine-le pe foc încă un minut, agitând ocazional. Completează cu verdeţurile, sosul de peşte şi sucul de lime; amestecă bine.

Gustă ca să verifici dacă e suficient de picantă, apoi adaugă restul de piper de cayenne ori pudră de chili. Aşază pe un platou frunzele mici de salată (cu faţa în sus). Um- ple-le cu mixul de carne, folosind o lingură.

Salata picanta cu vita

Salata_picanta_cu_vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.