Salată de paste cu praz şi nuci caramelizate

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de paste cu praz si nuci caramelizate din: nuci, zahar, praz, pere, paste de orez, sare, piper, unt si otet de orez.

Ingrediente:Salată de paste cu praz şi nuci caramelizate

  • 150 g nuci
  • 75 g zahar
  • 2 fire praz
  • 4 pere
  • 400 g paste de orez
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri otet de orez

 

Mod de preparare:

Nucile se toacă gro­sier. Se caramelizează zahărul într-o tigaie, amestecând; se adau­gă nucile şi se ameste­că; se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să se ră­cească şi se mai toacă o dată. Se curăţă prazul şi se taie rondele.

Se spa­lă perele, se taie sferturi, se curăţă de cotoare şi se taie pulpa bucăţi. Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se topeşte untul într-o tigaie şi se prăjesc perele şi prazul cca 3-4 min. Se stinge cu oţet, se sărează şi se piperează. Se adaugă pastele şi nucile caramelizate; salata se aşază într-un castron şi se serveşte imediat.

Salată de paste cu praz şi nuci caramelizate

Salată de paste cu praz şi nuci caramelizate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.