Salata nicosiana

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, oua, rosii cherry, ton, ansoa, salata verde, masline negre, marar verde, otet, mustar iute, ulei de masline, usturoi, sare, piper.

Ingiediente:

  • 150 g fasole verde proaspătă sau conservată
  • 2 ouă fierte tari
  • 5-6 roşii cherry
  • 120 g ton bucăţi (din conservă)
  • 8 fileuri de ansoa (din conservă)
  • 1 salată verde
  • 100 g măsline negre
  • mărar verde
  • 2 linguri otet de vin roşu
  • 1/2 lingură muştar iute
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierbe fasolea verde în apă cu sare sau se Se fierbe fasolea verde în apă cu sare sau se

scurge de zeamă dacă este din conservă. Se curăţă ouăle de coajă şi se taie fe­lii groase. Roşiile se taie în două.

Se spală frunzele de sa­lată, se zvântă bine şi se aşază pe fundul unei salatiere.

Deasupra se aşa­ză, amestecate, fasolea ver­de, feliile de ouă, jumătăţi­le de roşii, bucăţile de ton, fileurile de anşoa, măsli­nele şi crenguţe de mărar verde.

Separat, se bat energic oţetul, muştarul, ule­iul, sare, piper, după gust, şi usturoiul zdrobit, apoi se toarnă peste salată şi se ser­veşte după ce stă 5 minute să se asezoneze.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Ce denumire ciudata pentru salata asta!

  2. Pai n-are nici o legatura cu Nicosia, ci cu Nice (Nisa), deci nu e “Nicosiana”, ci “Nicoise”. Si fara fasole verde.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.