Salata Nicoise rapida
PrinteazaSalata Nicoise rapida din: cartofi, oua, fasole verde, salota, ton la conserva, otet, mustar, ulei de masline, salata verde, rosii cherry.
Mod de preparare:
Se fierb 200g de cartofi noi 15 minute, până se înmoaie. Se fierb 2 ouă timp de 8 minute, se decojesc sub un jet de apă rece şi se taie pe jumătate.
Se opăresc 100g de fasole verde, se clătesc sub un jet de apă rece şi se scurg. Se amestecă 2 şalote tocate mărunt, 2 linguriţe de muştar, 1 lingură de oţet din vin alb şi 3 linguri ulei de măsline.
Se aranjează cartofii, fasolea şi ouăle pe foi mici de salată verde, pe două farfurii. Se adaugă 1 mână de roşii cherry pe fiecare farfurie.
Se împart 200g de ton din conservă, scurs, în cele două farfurii. Se stropeşte salata cu dressingul.
Pofta buna!