Salată mixtă

Printeaza

O reteta delicioasa de salata mixta din: morcovi, conopida, fasole pastai, germeni de soia, pasta de creveti, ulei de floarea soarelui, sos de soia, ceapa, boia iute, apa, sare si piper.

Ingrediente:Salată mixtă

  • 80 g morcovi
  • 80 g bucheţele de conopidă
  • 80 g fasole păstăi
  • 80 g germeni de soia
  • 1 linguriţă pastă de creveţi
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1  linguriţă sos de soia
  • 2  cepe mici
  • 1/2 linguriţă boia iute
  • 6 linguri apă
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Curăţă şi toacă cepele şi freacă-le într-un mojar împreună cu pasta de creveţi. Prăjeşte compoziţia 30 de secunde într-o tigaie mare cu puţin ulei, apoi adaugă boiaua iute, morcovii curăţaţi şi tăiaţi bastonaşe, bucheţelele de conopidă, păstăile de fasole curăţate şi tăiate bucăţi.

Căleşte rapid toate ingredientele timp de 2 minute, amestecând continuu cu o lingură de lemn, apoi adaugă so­sul de soia şi 6 linguri cu apă. Acoperă tigaia şi lasă totul să fiarbă 10 minute, apoi ia capacul şi fierbe încă 2 minute.

La sfârşit, adaugă germenii de soia, sărează şi pipe- rează după gust şi ţine pe foc încă 3 minute, amestecând permanent.

Salată mixtă

Salată mixtă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.