Salata mixta de legume

Printeaza

Salata mixta de legume din: cartofi, rosii, ardei, castraveti, ceapa, lamaie, marar, salata verde, ulei.

Ingrediente:Salata mixta de legume

  • 4 cartofi
  • 3 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 4 castraveciori tineri
  • 1 ceapa
  • 20 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de marar
  • cateva foi de salata verde

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă, apoi se curăţă şi se taie în cubuleţe. Roşiile şi castraveţii se spală şi se taie în feliuţe subţiri. Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe, apoi se taie în cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se taie peştişori.

Se amestecă totul într-un castron, se adaugă uleiul, se stoarce de zeamă lămâia şi se potriveşte la gust cu sare şi piper.

Mărarul se spală, se toacă mărunt şi se presară peste salată. Se serveşte rece, fiecare porţie fiind aşezată pe câte o foaie de salată verde. Se poate orna cu felii de lămâie.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Maine fac si eu o salata de legume, am pofta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.