Salată mediteraneană de roşii

Printeaza

O reteta de salata mediteraneana de rosii din: rucola, ceapa verde, rosii cherry, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, file de curcan afumat si capere.

Ingrediente:Salată mediteraneană de roşii

  • 200 g rucola
  • 1/2 legătură ceapă verde
  • 250 g roşii cherry
  • 200 g ciuperci champignon
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 70 g file de curcan afumat
  • eventual capere

 

Mod de preparare:

Tăiaţi rucola bucăţi, iar ceapa, inele. Tăiaţi roşiile în jumătate, apoi, în funcţie de grosime, tăiaţi ciupercile jumătate sau în patru.

Incingeţi 1 lingură de ulei şi prăjiţi ciupercile la foc mare cca. 3 minute. Condimentaţi-le cu sare şi piper, apoi scoateţi-le pe o farfurie.

Pentru sos, amestecaţi ceapa verde, oţetul balsamic, sarea şi piperul. Adăugaţi şi restul de ulei şi bateţi totul bine. Aşezaţi pe farfurii rucola, roşiile şi ciupercile.

Aşezaţi şunca de curcan printre ele, într-un mod decorativ. Turnaţi dressingul pre­parat şi, eventual, ornaţi salata cu puţine capere.

Salată mediteraneană de roşii

Salată mediteraneană de roşii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.