Salată mediteraneană cu paste, legume şi ton

Printeaza

O reteta de salata mediteraneana cu paste, legume si ton din: paste, sare, ton, ulei de masline, rosii cherry, busuioc, capere, suc de lamaie, ulei de masline, piper, branza feta, coaja de lamaie si fenicul verde.

Ingrediente:Salată mediteraneană cu paste, legume şi ton

  •  300 g paste (penne)
  •  sare
  •  400 g ton proaspat (1 felie groasa)
  •  1 lingura ulei de masline
  •  300 g rosii cherry
  •  1 legatura busuioc
  •  2 linguri capere mici
  •  sucul de la o lamaie stoarsa
  •  5 linguri ulei de masline
  •  piper proaspat macinat
  •  100 g branza Feta sau telemea
  •  2 lingurite coaja rasa de lamaie
  •  1 lingura fenicul verde, tocat

 

Mod de preparare:

Pastele se fierb al dente, in apa cu sare, apoi se lasa la scurs. Tonul se con­di­men­teaza cu sare si piper, apoi se prajeste intr-o tigaie cu ulei incins, 3 minute pe fiecare par­te. Se da la o parte, se taie cu­bu­le­te si se la­­­sa la racit.

Rosiile se taie in jumatati, busuiocul se curata de codite, branza se taie cu­bu­le­te. Sucul de lamaie se amesteca cu uleiul de masline, sare si piper. Se adauga pas­­tele, 1/2 cana apa de la paste, rosiile, caperele si busuiocul.

Se amesteca, apoi se pune tonul si branza. Se amesteca si se serveste pre­­­sarata cu coaja de lamaie si fenicul verde.

Salată mediteraneană cu paste, legume şi ton

Salată mediteraneană cu paste, legume şi ton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.