Salata marocana

Printeaza

O reteta delicioasa de salata marocana din: vanata, ulei de masline, ardei capia, rosii, ceapa verde, usturoi, masline, busuioc verde, patrunjel verde, ulei de masline, otet de mere, sare si piper.

Ingrediente:Salata marocana

  • 1 vânătă mare, lunguiaţă şi subţire
  • 3-4 linguri ulei pentru prăjit
  • 1-2 ardei capia
  • 2 roşii fără pieliţe
  • 1 fir de ceapă verde (sau 1 ceapă mică roşie)
  • 3 căţei de usturoi
  • măsline (opţional)
  • busuioc verde
  • pătrunjel verde

pentru sosul vinegretă:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet de mere sau 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie vânătă felii subţiri, se pudrează cu sare şi se lasă la scurs circa 30 de minute, pe un fund de lemn înclinat.

Se spală apoi sub jet de apă rece, se storc de apă având grijă să nu se rupă şi se prăjesc, pe ambele părţi, în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante pentru a înlătura surplusul de grăsime.

Se aşază într-o salatieră feliile de vânătă intercalate cu roşii tăiate cuburi, rondele de ardei capia, ceapă, usturoi tăiat felii, măsline feliate (opţional), busuioc şi pătrunjel verde.

Separat se bat impreuna doua linguri ulei de măsline, două linguri cu oţet (sau cu zeamă de lămâie), sare şi piper, după gust, iar cu sosul obţinut se asezonează salata. Se serveşte imediat, cu felii de pâine prăjită.

Salata marocana

Salata marocana

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • salata marocana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.