Salata de manatarci cu creveti

Printeaza

O reteta de salata de manatarci cu creveti din: manatarci, creveti, untisor, scrumbie, ceapa, telina, morcov, suc de lamaie, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper roz.

Ingrediente:Salata de manatarci cu creveti

  • 4 mânătărci foarte proaspete
  • 20 creveţi mari
  • 100 g untişor
  • 2 fileuri de scrumbie în ulei
  • 1 ceapă
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 morcov
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper roz, boabe

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în  două. Spălaţi şi curăţaţi ţelina şi morcovul, apoi tăiaţi-le bucă­ţele. Puneţi aceste ingrediente într-o cratiţă cu 50 g de apă cu sare şi aprindeţi focul. După ce a dat în clocot şi a mai fiert 5 minute, aruncaţi înăuntru creveţii şi fierbeţi-i 3 minute. Scurgeţi pe urmă totul şi lăsaţi să se răcească.

Frecaţi mânătărcile cu un şervet curat să le curăţaţi de pământ, treceţi-le pe sub un jet de apă rece, tamponaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie şi tăiaţi-le felii subţiri. Stropiţi-le cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie, ca să nu se înnegrească.

Spălaţi şi scurgeţi untişorul, separaţi frunzuliţele şi aşezaţi-l pe farfu­rii individuale. Adăugaţi ciupercile feliate şi, deasupra, creveţii curăţaţi bine.

Mixaţi fileurile de scrumbie, boabele de piper roz, sucul de lămâie rămas, uleiul extravirgin de măsline şi un praf de sare. Stropiţi salata cu sosul obţinut, ornaţi cu frunzele de pătrunjel bine spălate, apoi serviţi.

Salata de manatarci cu creveti

Salata de manatarci cu creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.