Salata de linte cu prosciutto
PrinteazaO reteta de salata de linte cu prosciutto din: linte, untisor, prosciutto crudo, ulei etravirgin de masline si sare.
- 300 g linte cu bob mic
- 100 g untişor
- 150 g prosciutto crudo, feliat mare
- 6 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Clătiţi bine lintea şi fierbeţi-o în multă apă cu sare circa 20 de minute, apoi scurgeţi-o (să fie cu bobul potrivit de tare). Tăiaţi feliile de prosciutto pătrăţele cu latura cam de 2 cm.
Intr-o tigaie termorezistentă, amestecaţi lintea şi bucăţelele de prosciutto, turnaţi deasupra patru linguri de ulei extravirgin de măsline, săraţi potrivit şi puneţi pe foc foarte mic 10 minute, amestecând bine să prindă gust ingredientele. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcorească.
Intre timp, curăţaţi şi spălaţi untişorul, scurgeţi-l şi separaţi-i frunzuliţele. Pe un platou amestecaţi lintea şi prosciutto cu untişorul. Asezonaţi cu restul de ulei extravirgin de măsline, potriviţi de sare şi amestecaţi bine. Lăsaţi salata să se odinească vreo 10 minute, apoi serviţi-o călduţă.
Salata de linte cu prosciutto
Pofta buna!