Salata la borcan pentru iarna

Printeaza

Salata la borcan pentru iarna din: ardei grasi, ardei iuti, radacina de telina, morcovi, ceapa, usturoi, oregano, boabe de piper, otet, ulei de masline, sare grunjoasa, masline verzi.

Ingrediente:Salata_la_borcan_pentru_iarna

  • cate 4 ardei grasi verzi si rosii
  • 10 ardei iuti mici
  • 1 radacina mica de telina
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri oregano uscat macinat
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 cani de otet
  • 1 1/2 cani ulei de masline
  • 1/2 cana de sare grunjoasa
  • 1 cana masline verzi

 

Mod de preparare:

Speli ardeii si ii cureti de cotoare si seminte. Cureti, de asemenea, telina si morcovii.

Tai morcovii si telina in bastonase, ardeii iuti in rondele fine, iar pe cei grasi in fasii subtiri.

Tai conopida in buchetele cat mai mici.

Amesteci intr-un castron legumele cu sarea, acoperi vasul si pastrezi legumele in frigider, de seara pana dimineata.

A doua zi, scurgi legumele si le amesteci impreuna cu felioarele de usturoi, maslinele, boabe de piper, oregano uscat şi ceapa tăiată solzişori.

Le laşi să stea astfel 2 ore, după care le pui în borcane de 400 ml, presându-le uşor şi adăugând oţet diluat cu zeama în care au stat peste noapte.

Scuturi puţin borcanele, ca să elimini aerul şi torni în fiecare borcan câte 3-4 linguri ulei.

După ce ai înfiletat capacele, fierbi borcanele la bain-marie pentru 15 minute.

Salata la borcan pentru iarna

Salata_la_borcan_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.