Salata italieneasca

Printeaza

Salata italieneasca

Ingrediente:Salata italieneasca

  • 1 salată verde mare
  • 1 ceapă
  • 8 roşii mici
  • 2 dovlecei mici
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/4 legătură arpagic
  • 3 crenguţe busuioc
  • 3 linguri oţet balsamic
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 75 g parmezan bucăţi

Preparare:

Pregătiţi salata şi legumele. Tăiaţi salata bucăţi, curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în două sau în patru în funcţie de mărimea lor.

Tăiaţi dovlecelul felii rotunde, subţiri. Amestecaţi toate ingredientele pentru salată şi aşezaţi-le pe farfurii. Pentru dressing pregătiţi verdeaţa şi tocaţi-o mărunt. Amestecaţi-o cu oţet, sare şi piper.

La final încorporaţi uleiul şi condimentaţi totul iute. Presăraţi parmezanul peste salată şi, dacă doriţi, ornaţi-o cu pătrunjel. Puteţi servi salata cu chiflă ciabatta sau focaccia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.