Salata intr-un pahar cu sunca uscata si mozzarella

Printeaza

Salata intr-un pahar cu sunca uscata si mozzarella din: măsline negre, capere, anchois, ulei de măsline extra-virgin, oajă de lămâie, suc de lămâie, sare, piper, mozzarella, rosii uscate marinate in ulei, şuncă de Parma, pesto de busuioc.

Salata_intr-un_pahar_cu_sunca_uscata_si_mozzarella

Ingrediente pentru tapenade:

  • 100 g măsline negre fără sâmburi
  •  1 lingură capere scurse de zeamă
  • 1 bucată anchois
  •  2 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 1 praf coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • sare, piper

Ingrediente pentru salată:

  • 200 g mozzarella
  • 60 g roşii uscate marinate în ulei
  • 6 felii şuncă de Parma
  • 3 linguri pesto de busuioc

Mod de preparare:

Se prepară pasta tapenade: se pasează măslinele cu anchois şi capere, adăugând treptat uleiul. Se potriveşte de suc şi coajă de lămâie, sare şi piper.

Mozzarella se taie in felii groase şi jumătate din cantitate se repartizează pe fundul unui borcan.

Se scurg roşiile, se toacă şi se aşază peste feliile de mozzarella; se acoperă cu al doilea strat de felii de brânză. Se ung cu tapenade şi se repartizează deasu­pra fâşii de şuncă. Deasupra se aşază pesto şi se serveşte cu pâine baghetă sau ciabatta.

Salata intr-un pahar cu sunca uscata si mozzarella

Salata_intr-un_pahar_cu_sunca_uscata_si_mozzarella

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.