Salata Horiatiki

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de salata horiatiki din: rosii, castravete, ceapa, ardei gras, salata verde, feta, otet de vin, masline, capere, piper, maghiran, cimbru si patrunjel.

Ingrediente:Salata_Horiatiki

  • 14 rosii tari
  • 1 castravete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 salata verde
  • 1 felie potrivita de feta sau de telemea
  • 1 paharel de ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin
  • 100 g masline
  • capere
  • piper
  • maghiran
  • cimbru
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Spălaţi legumele, apoi tăiaţi roşiile în felii, castravetele în bastonaşe, ceapa în rondele, ardeiul în fâşiuţe, brânza în cubuleţe, tocaţi salata mai mare şi puneţi-le pe toate într-un castron mare. Amestecaţi uleiul cu oţet, sare şi piper şi turnaţi peste salată.

Adăugaţi capere şi presăraţi cu verdeaţă tocată, după care amestecaţi bine ingredientele şi puneţi salata la frigider până în momentul servirii. Ea trebuie să fie cât mai rece.

Salata Horiatiki

Salata_Horiatiki

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.