Salata gustoasa de sparanghel

Printeaza

Salata gustoasa de sparanghel din: sparanghel, ulei de salata, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Salata gustoasa de sparanghel

  • 500 g sparanghel
  • 4 linguri cu ulei de salata
  • sare
  • piper macinat
  • 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Rupeţi cozile tari de la sparanghel şi înlăturaţi-le. Spălaţi sub jet mic de apă sau schimbaţi apa din vas de 2-3 ori. Trebuie protejate vârfurile care sunt fragede.

Legaţi câte 5-6 fire cu aţă şi puneţi snopurile obţinute să fiarbă în apă cu sare.

Vârfurile sparanghelului rămân afară, ele se frăgezesc sub efectul aburului.

După 15 min scoateţi snopurile, le dezlegaţi, le aşezaţi în castron şi turnaţi deasupra sosul din zeamă de lămâie, ulei, sare, piper.

Serviţi imediat cu pâine feliată, toast sau pâine de casă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.