Salata Floarea-soarelui

Printeaza

Salata floarea-soarelui din: piept de pui, ciuperci, oua, cascaval, masline, porumb, sare, piper, mustar, ulei, ardei grasi si rosii.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 4 ciuperci
  • 2 oua fierte
  • 100 g cascaval
  • masline feliate
  • porumb din conserva
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • pentru maioneza:
  • 1 ou intreg
  • mustar
  • zeama de lamaie
  • 1 ceasca de ulei
  • sare

pentru petale:

  • 2-3 ardei grasi galbeni

pentru decor:

  • ciupercute din oua
  • rosii
  • maioneza

 

Mod de preparare:

Ciupercutele feliate le căleşti în ulei şi le condimentezi cu sare şi piper. Pieptul de pui fiert şi răcit îl tai mărunt. Pentru maioneză, pui într-un blender 1 ou întreg, sare, zea­ma de lămâie, 1 lingură muş­tar şi o ceaşcă cu ulei.

Mixezi cu atenţie, încet, fără să ridici blenderul până nu vezi că a început să sa formeze sosul gros. într-un minut maioneza e gata. Decupezi cu cuţitul petale din ardeiul galben. Pe in platou (alb sau bleu, simbolizând cerul senin) aşe:i petalele din ardei.

In centru aşezi primul strat dh carne de pui, urmează maioneza, caşcaval ras pe răzătoarea cu găuri mari, ciupercile călite, maione­ză, caşcaval ras, ouă rase şi deasupra măslineb negre. In fiecare gaură de la felia de măsline pui un bob de porumb fiert, din conservă.

Ca decor, faci 2-3 ciupercuţe din ou fiert şi roşie, iar bulinuţele te faci din maioneză pe roşie.

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • salata floarea soarelui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.