Salata cu fasole si ciuperci

Printeaza

Salata cu fasole si ciuperci din: fasole boabe, ceapa rosie, ciuperci, castraveciori murati, foi de dafin, boabe de piper, sare, lamaie, piper alb, maioneza.

Ingrediente:Salata_cu_fasole_si_ciuperci

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 1 ceapa mare rosie
  • 250 g ciuperci proaspete sau deshidratate
  • 2-3 castarveti murati
  • 1-2 gogosari murati
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • sare
  • 1/2 lamaie
  • piper alb macinat
  • 2-3 linguri maioneza

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli şi o opăreşti. Acoperi vasul cu un capac şi laşi fasolea să se umfle. După 2-3 ore, scurgi apa şi pui boabele să fiarbă într-o altă canti¬tate de apă fierbinte.

După 1/2 oră, schimbi apa şi continui fierberea în apă, cu foile de dafin şi boabele de piper, până se înmoaie fasolea.

Scurgi fasolea şi o laşi să se răcească. Cureţi şi speli ceapa şi ciupercile. Tai mărunt ceapa şi o stropeşti cu zeama de lămâie. Fierbi ciupercile în apă uşor sărată.

Dacă ai ciuperci uscate, le rehidratezi de seara. Cureţi gogoşarii de cotoare şi seminţe.

Tai în cubuleţe castraveţii şi gogoşarii, iar ciupercile scurse, în felii.  Amesteci într-un bol fasolea scursă, ceapa, ciupercile, maioneza, murăturile, sare şi piper după gust.

Serveşti această salată ca atare sau ca garnitură la friptură. O poţi îmbogăţi cu măsline negre.

Salata cu fasole si ciuperci

Salata_cu_fasole_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.