Salata dulce-acrisoara cu varza si ridichi

Printeaza

Salata dulce-acrisoara cu varza si ridichi din: varză albă şi roşie, morcovi, ceapă roşie, tulpini de ţelină Apio, ridichi de lună, ardei gras roşu, oţet din vin alb, zeama de lamaie, zahar brun, pudră de muştar, boabe de muştar, mac, boabe de ţelină, ulei vegetal.

Salata_dulce_acrisoara_cu_varza_si_ridichi

Ingrediente:

  • 450g de varză albă şi roşie, tocată foarte fin
  • 2 morcovi, decojiţi şi tăiaţi bastonaşe
  • 1 ceapă roşie mică, tocată fin
  • 1 legătură tulpini de ţelină Apio, tocate fin
  • 8 ridichi de lună, capătul şi baza îndepărtate, apoi tăiate în felii subţiri sau sferturi
  • 1 ardei gras roşu, curăţat de cotor şi seminţe, tăiat în felii subţiri

Pentru dressing:

  • 2 linguri oţet din vin alb
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 1 linguriţă pudră de muştar
  • câte 1 linguriţă de boabe de muştar, mac şi ţelină
  • 4 linguri de ulei vegetal

Mod de preparare:

Pune toate legumele într-un bol mare, plin cu apă şi gheaţă, şi lasă-le la frigider timp de o oră pentru a deveni crocante.

Scurge-le bine şi tamponează-le cu un şervet de bucătărie, apoi transferă-le într-un bol mare.

Pentru a prepara dressingul, amestecă toate ingredientele cu telul, adăugând un praf generos de sare, până când zahărul s-a dizolvat.

Adaugă dressingul peste legume, amestecă bine şi lasă salata la frigider până în momentul servirii.

Salata dulce-acrisoara cu varza si ridichi

Salata_dulce_acrisoara_cu_varza_si_ridichi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.