Salate: Salata dobrogeana

Printeaza

O salata dobrogeana  cu: rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, salata verde, telemea de oi, vin alb, sare, sos de maioneza, oua, smantana, sare, cimbru, tarhon.

Ingrediente:

  • 3 roşii mari
  • 2 ardei graşi
  • 3 castraveţi me­dii
  • 1 ceapă
  • 1 salată verde
  • 100 g telemea de oi
  • 1 ceşcuţă vin alb
  • sare
  • 1 ceaşcă sos maioneză cu măsline

Ingrediente sos:

  • 2 ouă fierte
  • 2 linguri de smântână
  • câteva măsline negre
  • sare
  • cimbru
  • tarhon

Mod de preparare:

Ceapa, curăţată, se taie felioare şi se pune într-un castron; castraveţii, curăţaţi de coajă, tăiaţi felii, se adaugă peste ceapă; roşiile se spală, se taie felii po­trivite, iar ardeii se taie fideluţă. Se amestecă toate le­gumele şi se lasă la rece până la servire.

Sosul din ma­ioneză cu măsline se prepară astfel: ouăle se cojesc, al­buşurile se toacă mărunt, iar gălbenuşurile se freacă împreună cu smântână până se obţine un sos alifios, care se amestecă împreună cu măslinele tocate mă­runt.

Se adaugă vinul, zeama de lămâie, sare, cimbru şi tarhon. Când sosul este gata, se amestecă împreună cu albuşurile tocate. înainte de servire, salata se amestecă împreună cu sosul, se pune pe o salatieră şi se presară cu telemea de oi, rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.