Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

Printeaza

O reteta delicioasa de Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac, ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si piper.

Ingrediente:Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

  • 2 piepţi de raţă salată verde
  • 200 g pulpă de dovleac
  • 200 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură muştar iute
  • 3 linguri oţet de vin roşu
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prăjeşte piepţii de raţă într-o tigaie timp de 15 minute, la foc mare, şi condimentează-i cu sare şi piper, după gust. Pentru sosul vinegretă, bate cu telul oţetul cu muştarul, adăugând uleiul puţin câte puţin, ca la maioneză.

Coace în cuptor timp de circa 5 minu­te dovleacul tăiat bucăţi şi presărat cu sare.

Pune salata în centrul farfuriilor, taie pieptul de raţă felii subţiri  şi aşază-le alături de salată. Pune bucăţele de dovleac copt şi asezonează cu sosul vinegretă.

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.