Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki

Printeaza

O reteta de salata din peste crud si spuma de tzatziki din: ton, somon afumat, file de sola, arpagic, amestec de salate, rosie, iaurt, smantana, usturoi, marar, sos de soia alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki

  • 100 g ton proaspăt
  • 100 g somon afumat
  • 100 g file de solă
  • 6 fire de arpagic verde
  • 200 g amestec de salate şi ierburi aromatice
  • 1 roşie
  • 250 g iaurt
  • 250 g smântână lichidă
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 fire de mărar
  • 5 frunze de busuioc
  • 1 dl sos de soia albă
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi cubuleţe tonul, cufundaţi-l în sosul de soia timp de 20 de minute, apoi scurgeţi-l şi aşezaţi-l pe hârtie absorbantă. Tăiaţi cubuleţe somonul afumat, adăugaţi un fir de ulei şi arpagicul verde mărunţit şi lăsaţi-le deoparte. Tăiaţi cubuleţe şi fileul de solă, puneţi-l într-un castronel şi aromaţi-l cu frunzele de busuioc tocate, cu ulei extravirgin de măsline şi cu sare.

Intre timp, încălziţi la 60°C iaurtul cu smântână. Adăugaţi usturoiul curăţat şi mărunţit şi mărarul tocat, apoi lăsaţi-le în infuzie vreo 10 minute, potriviţi de sare, tre­ceţi compoziţia prin sită şi turnaţi-o într-un filtru. Daţi la frigider.

Spălaţi amestecul de salate, uscaţi-le şi aşezaţi-le în patru castronele de salată transparente, adăugaţi roşia spălată şi tăiată bucăţi şi asezonaţi cu puţin ulei şi cu sare. Mai puneţi şi cubuleţele de ton, somon şi solă, completând cu spuma de iaurt pregătită la filtru. Ornaţi cu câteva fire de mărar.

Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki

Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.