Salata din icre de crap
PrinteazaSalata din icre de crap din: icre proaspete, ulei, lamaie, paine, ceapa.
- 2-3 linguri de icre (proaspete sau sărate)
- 2-3 linguri ulei
- 1 lămâie (zeama)
- miezul de la 1-2 felii pâine – franzelă
- opţional: 1 ceapă
Mod de preparare:
Icrele proaspete se curăţă de pieliţe, se sărează şi se lasă la frigider câteva ore. Cele sărate deja pot fi folosite imediat.
Icrele se pun într-un castron şi se freacă cu o furculiţă picurând uleiul care se înglobează în amestec. Pe parcurs se adaugă şi zeama de lămâie. Pentru a spori cantitatea, se înglobează în timpul amestecării, sau chiar de la început, şi miezul de pâine bine înmuiat în lapte sau apă (de preferat apă minerală).
Când icrele s-au legat (nu mai curg din lingură), în salată se adaugă, opţional, ceapa tăiată cât se poate de fin. Dacă se intenţionează păstrarea salatei de icre mai multe zile, este de preferat să nu fie înglobată ceapa tocată în salată de la început, ci să fie servită separat, odată cu icrele.
Pofta buna!