Salata de vinete cu usturoi, patrunjel si chimion

Printeaza

Salata de vinete cu usturoi, patrunjel si chimion din: vinete, patrunjel, usturoi, zeama de lamaie, chimion pudră, sos picant (harissa), ulei de măsline, sare, piper.

Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.

Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.

 

 

Ingrediente:Salata_de_vinete_cu_usturoi_patrunjel_si_chimion

  • 5 vinete mici
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 căţei de usturoi
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă chimion pudră
  • 1 linguriţă sos picant (harissa)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare, piper

 

 

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele, se taie cele două extremităţi, fiără să se decojească, apoi sie taie bucăţi şi se fierb în apă sărată sau la aburi, timp die 5-7 minute, până când se înmoaie, apoi se scot şi sie scurg bine de apă şi se decojesc.

Pătrunjelul se toacă mărunt. Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte.

Se pune într-un castron, apoi se adaugă vinetele scurse de apă, zeama de lămâie, chimionul, sosul picant şi pătrunjelul tocat.

Se strivesc vinetele, se amestecă cu uleiul de măsline, se dreg cu sare şi piper.

Salata de vinete cu usturoi, patrunjel si chimion

Salata_de_vinete_cu_usturoi_patrunjel_si_chimion

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.