Salata de vinete cu rosii si paine prajita

Printeaza

Salata de vinete cu rosii si paine prajita din: vinete, ceapa, lapte, sare, ulei, rosii.

Ingrediente:Salata de vinete cu rosii si paine prajita

  • 4 vinete coapte si scurse
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura cu lapte praf sau 3-4 linguri cu lapte dulce sau acru
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 4-5 linguri cu ulei de salata
  • 2 rosii

 

Mod de preparare:

Curăţaţi vinetele de seminţe, le tocaţi cu un cuţit de lemn, lăsaţi să se scurgă 30 min, apoi le lăsaţi în castron adânc cu ceapa tocată fin. Scurgeţi bine ceapa, amestecaţi omogen cu vinetele, adăugaţi laptele, amestecaţi bine, săraţi şi adăugaţi uleiul câte puţin.

Lucraţi cu o lingură de lemn ca să rămână vinetele albe. Când salata este gata, ornaţi cu roşii tăiate felii şi serviţi cu pâine prăjită.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.