Salată de vinete cu rodii şi telemea

Printeaza

Salată de vinete cu rodii şi telemea din: vinete, branza feta, salata, telina, morcov, varza, rodie, sare, piper, ulei de masline si marar.

Ingrediente:Salata_de_vinete_cu_rodii_si_telemea

  • 2 vinete
  • 250 g brânză feta
  • o salată
  • o ţelină
  • un morcov
  • un sfert de varză albă
  • o rodie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • mărar

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie în felii subţiri şi se presară cu sare. Se lasă să stea cinci minute, se scurg de zeamă, se şterg cu un şervet, apoi se frig pe un grătar sau într-o tigaie de teflon fără ulei. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Varza se spală şi se dă pe râzătoare sau se taie în fâşii subţiri. Rodia se curăţă de coajă şi seminţele se desfac şi se aleg. Se amestecă toate legumele, se adaugă salata spălată, uscată şi ruptă în fâşii, se condi­mentează cu sare şi piper după gust, se stropesc cu ulei de măsline şi se montează pe farfurie.

Se presară deasupra brânza feta sfărâmătă sau tăiată cubuleţe şi seminţele rodiei. Se serveşte imediat sau se introduce la rece pentru 20 de minute. în salată se poate adăuga şi mărar tocat.

Salată de vinete cu rodii şi telemea

Salata_de_vinete_cu_rodii_si_telemea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.