Salata de verdeata cu ciuperci

Printeaza

Salata de verdeata cu ciuperci din: hribi, ulei, ceapa, sare, piper, rosii, otet, miere, ridichi, leustean, hasmatuchi, patrunjel, creson.

Ingrediente:Salata_de_verdeata_cu_ciuperci

  • 400 g hribi, ciuperci de cultură sau champignon
  • 80 ml ulei
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 300 g rosii
  • 3 linguri de oţet balsamic alb
  • 1 lingură de miere
  • 1 legătură de ridichi
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 legătură de hasmaţuchi
  • 1/2 de legătură de pătrunjel
  • 1/2 de legătură de chives
  • 1 cutiuţă de creson

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se freacă cu o cârpă umedă şi se taie felii, după care se prăjesc circa 7 minute într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, amestecând continuu. Ceapa se cojeşte, se taie cubuleţe şi se adaugă peşte ciuperci.

Se mai prăjeşte totul încă 3 minute şi se condimentează cu sare şi piper. Ciupercile se pun apoi într-un bol pentru a se răci.

Roşiile se spală, se curăţă de cotor, se taie cubuleţe şi se adaugă peste ciuperci. în continuare, se prepară un dressing din oţet, uleiul rămas, miere, sare şi piper.

Jumătate din acesta se toarnă peste amestecul cie ciuperci şi roşii şi se lasă să se aromatizeze timp de 20 de minute.

Ridichile se spală, se curăţă şi se feliază. Verdeaţa se spală şi se scutură de apă. Se aleg de pe tije frunzuliţele de leuştean şi de hasmaţuchi şi se mărunţesc. Firele de chives se taie rondele. Cresonul se spală şi se toacă.

Verdeaţa se amestecă cu ridichile şi cu dressingul rămas, apoi se aranjează pe farfurii împreună cu roşiile şi ciupercile.

Salata de verdeata cu ciuperci

Salata_de_verdeata_cu_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.