Salata de vara cu telemea

Printeaza

O reteta de salata de vara cu telemea din: rosii, castraveti, ceapa rosie, telemea, masline, ulei de masline, otet balsamic, frunze de busuioc, boabe de piper si sare.

Ingrediente:

  • 8 rosii
  • 2 castraveti
  • 2 cepe rosii
  • 350 g telemea
  • 50 g masline
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic sau zeama de lamaie
  • cateva frunze de busuioc sau menta verde
  • 1 lingurita boabe de piper – amestec (negru, verde, rosu)
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi castraveţii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în rondele. Roşiile spălate tăiaţi-le în feliuţe sau cubuleţe şi puneţi-le într-un castron. Adăugati măslinele, piperul şi brânza tăiată în cubuleţe.

Amestecaţi uleiul cu oţetul şi turnaţi-l peste celelalte ingrediente. Omogenizaţi cu grijă pentru a nu sfărâma bucăţile de brânză. Ţineţi sa­lata la rece înainte de servire. Ornaţi cu frunze de busuioc sau de mentă.

Salata de vara cu telemea


Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.