Salată de vară cu năut

Printeaza

O reteta simpla de salata de vara cu naut din: naut, ceapa rosie, ardei iute, lamai, ulei de masline, rosii, menta, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Salată de vară cu năut

  • 1 conservă de 400 g năut înmuiat î
  • 1 ceapă mică roşie
  • 1 ardei iute proas­păt
  • 2 lămâi
  • ulei de măsline
  • 200 g roşii mici bine coapte
  • 1 mână de mentă (tocată)
  • 1 mână de busuioc (tocat)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai ceapa roşie în felii subţiri, la fel şi ardeiul iute. Tai roşiile pe din două şi le pui peste ceapă şi ardeiul iute. Amesteci totul cu zeama de lămâie şi cu ulei de măsline din abundenţă.

Separat, încălzeşti năutul din conservă într-o oală, adaugi 90% din cantitate în castronul de salată. Restul de năut îl zdrobeşti şi îl adaugi peste salată. La final, decorezi cu mentă şi cu busuiocul tocat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.