Salata de vara cu legume

Printeaza

Salata de vara cu legume din: dovlecel, vanata, morcov, bulb de fenicul, praz, ardei gras, ceapa, rosii cherry, ulei de masline, rozmarin, zahar, sare, piper, otet balsamic alb.

Ingrediente:Salata_de_vara_cu_legume

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 morcov
  • 1 bulb fenicul
  • 1 fir praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa
  • 8 rosii cherry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire rozmarin
  • zahar
  • sare
  • piper
  • otet balsamic alb

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele şi se taie cuburi sau rondele potrivite, după preferinţă. Se încinge uleiul de măsline, se adaugă legumele (cu excepţia tomatelor), în ordinea timpului necesar de gătire, mai întâi morcovii, apoi feniculul, la urmă prazul, astfel încât legumele să fie înăbuşite toate la fel.

Se adaugă zahărul şi se lasă să se caramelizeze puţin, se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se pune la rece. Inainte de servire, salata se stropeşte cu oţet balsamic. Se aranjează pe farfurie şi se ornează cu tomate cherry.

Această salată stropită cu oţet balsamic se poate consuma şi a doua zi, deoarece oţetul balsamic are efectul unei marinate.

Salata de vara cu legume

Salata_de_vara_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.