Salata de valeriana cu sos de portocale

Printeaza

Salata de valeriana cu sos de portocale din: amestec de valeriana si rucola, ardei gras, ridichi, oua, masline, portocale, mustar de dijon, unt, zeama de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_valeriana_cu_sos_de_portocale

  • 100 g amestec de valeriana si ruccola
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 legatura de ridichi
  • 2 oua fierte
  • cateva masline

pentru sos:

  • 2 portocale
  • 1 lingurita cu miere
  • 1 lingura cu mustar de dijon
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală bine funzele de valeriană şi rucola, apoi tamponează-le cu un şervet absorbant. Amestecă-le cu fâşii de ardei gras, măsline, ridichi şi felii de ou fiert.

Separat, curăţă o portocală, tai-oîn cubuleţe şi înăbuş-o în unt topit, la foc iute. Toarnă sucul de la cealaltă portocală, zeama de lămâie şi un praf de sare şi piper.

Opreşte focul, apoi încorporează mierea şi muştarul. După ce s-a răcorit, stropeşte salata cu sosul astfel obtinut.

Salata de valeriana cu sos de portocale

Salata_de_valeriana_cu_sos_de_portocale

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Un big like pentru salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.