Salata de ton cu sos de rosii

Printeaza

Salata de ton cu sos de rosii din: ton, fasole verde, fasole alba, cartofi, suc de rosii, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, salvie, zeama de lamaie si frunze de salata.

 

Ingrediente:Salata_de_ton_cu_sos_de_rosii

  • 2 cutii de ton
  • 300 g fasole verde fideluta
  • 200 g fasole alba uscata
  • 4 cartofi medii
  • 200 ml suc de rosii
  • 3-4 lingurite ulei de masline
  • sare grunjoasa
  • piper negru
  • salvie uscata si macinata
  • zeama de la o lamaie
  • 3-4 frunze salata

 

Mod de preparare:

Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă cu apă şi sare.

După ce au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcorească şi se curăţă de coajă. Se taie cubuleţe potrivite şi se acoperă cu o folie transparentă.

Fasolea fideluţă se fierbe separat în apă cu sare şi, după ce a fiert, se scurge de apă şi se stropeşte cu zea­mă de lămâie pentru a nu-şi schimba culoarea.

Fasolea boabe se fierbe în 3-4 ape şi se lasă apoi în sită să se scurgă. Se desfac cutiile de ton, se scot bucăţile de peşte şi se pun într-un bol cu restul ingredientelor.

Separat, se prepară sosul. Se toarnă uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea, piperul negru măcinat şi un praf de salvie măcinată. Se amestecă bine şi se toarnă peste salată. Se serveşte cu sos de roşii.

Salata de ton cu sos de rosii

Salata_de_ton_cu_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Corina Calinescu

    am 2 conserve de ton ratacite chiar nu stiam ce sa fac cu ele 🙂

  2. Delicioasa salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.