Salată de ton cu maioneză

Printeaza

Salată de ton cu maioneză

Salată de ton cu maioneză

Ingrediente:

  • două cutii de ton în ulei
  • două ouă
  • 150 ml ulei
  • suc de lămâie
  • o ceapă roşie
  • o lămâie
  • muştar
  • 25 g capere
  • un ardei capia roşu
  • un ardei capia verde
  • 200 g maioneză
  • 100 g castraveţi muraţi
  • ceapă verde
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • tarhon

 

Preparare:

Un ou se fierbe tare, se curăţă de coajă şi se separă albuşul de gălbenuş. Se pune gălbenuşul într-un castron împreună cu gălbenuşul crud, sarea, piperul şi o linguriţă de muştar dulce.

Se adaugă trreptat uleiul, o lingură de suc de lămâie şi se mixează până când devine ca o cremă tare. Se amesteică împreună cu ceapa verde spălată şi tocată mărunt, pătrunjelul şi castraveţii tocaţi mărunt.

Se stropesc cu sucul de la o jumătate de lămâie, se condimentează, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Tonul se amestecă bine cu ceapa roşie tocată, caperele, ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în cubuleţe. Se adaugă sucul de lămâie rămas şi se serveşte cu sosul de maioneză şi cu verdeaţă.

Salată de ton cu maioneză

Salată de ton cu maioneză1.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna salata de ton. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.