Salata de toamna

Printeaza

Ingrediente:

  • 3 kg gogonele tăiate feliuţe
  • 20 gogoşari tăiaţi fideluţe
  • 10 ardei graşi tăiaţi fideluţe
  • 1 kg ceapă tăiată peştişori
  • 1 kg morcovi tăiaţi rondele
  • 500 ml oţet
  • 500 ml ulei
  • 500 ml apă
  • 500 g zahăr
  • sare
  • foi de dafin
  • 1 ceaşcă de boabe de muştar
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun în vase, separat şi presărate cu sare, se lasă până a doua zi.

Apoi se scurg de zeamăşi se opăresc pe rând cu baiţul făcut din oţet, ulei, apă, zahăr, sare, foi de dafin, boabe de muştar şi piper.

Se pun toate la fiert şi se face un baiţ în care opărim, pe rând, zarzavatul tăiat, apoi le amestecăm toate la un loc şi le dăm un clocot, după care fierbinţi le punem în borcane.

Legăm vasele şi le punem în pături până a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.