Salata de ţiri

Printeaza

Salata de ţiri

Ingrediente:Salata de ţiri

  • 10 ţiri
  • 5 legături mărar verde
  • ulei
  • oţet
  • piper (boabe) după gust

 

Mod de preparare:

Batem ţîri cu un ciocan de lemn pe amîndouă părţile, apoi îi frigem pe un grătar la jar domol (sau pe spuză ori pe plita încinsă). Observăm să nu se pîrlească şi îi rumenim pe amîndouă păr­ţile. Apoi îi punem în cuptor să se păs­treze fierbinţi, pentru curăţat.

Dacă nu se curăţă bine, îi punem din nou pe gră­tar. Scoatem pieliţa cu cuţitul. Tăiem capul şi codiţa, îi desfacem şi scoatem şira spinării. Carnea se desprinde în şu­viţe, ca nişte fîşioare sau aşchii subţiri (cu cît sînt mai subţiri, cu atît salata iese mai frumoasă).

Pe măsură ce cură­ţăm ţîrii, îi punem într-un castron cu oţet. Punem mărar tînăr (numai frunzu­liţele) peste ţîri. Adăugăm ulei de salată, după gust. Aranjăm ţîrii într-o salatieră şi îi lăsăm cîteva ore la rece, pentru ca să se îm­bibe bine, şi servim la începutul mesei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.