Salata de telina cu mere si piept de pasare

Printeaza

O reteta de salata de telina cu mere si piept de pasare din: telina, mere, ulei, oua, piept de pasare, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Salat de telina cu mere si piept de pasare

  • 1 kg ţelină
  • 5-6 mere
  • 5 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 250 g piept fiert de pasăre
  • 1 lămâie
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Ţelina se spală, se curăţă şi se taie julien. Se pune într-o salaticră şi se amestecă cu puţină zeamă de lămâie şi puţină sare, până ce devine elastică. Se adaugă merele, curăţate de coajă şi sâmburi, tăiate felii subţiri.

Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se amestecă bine. Pieptul de pasăre fiert se taie în fâşii subţiri şi se adaugă în salatieră. Dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud, frecate cu ulei adăugat treptat, se pregăteşte un sos care se toarnă deasupra. Se sărează şi se piperează, după gust.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.