Salata de telina cu ciuperci

Printeaza

Salata de telina cu ciuperci din: telina, ciuperci, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Salata de telina cu ciuperci

  • 200 g telina
  • 200 g ciuperci
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală şi se pun la fiert în apă rece cu puţină sare. Când s-au înmuiat, se scot, se scurg şi se toacă mărunt.
Ţelina se curăţă, se spală şi se da pe razatoare.
Ardeiul se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe, apoi se taie în cubuleţe mărunte. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă şi se pisează. Pătrunjelul se spală şi se toacă mărunt, inclusiv codiţele mai subţiri.

Se prepară într-un castron un sos, amestecând uleiul cu zeama stoarsă de la o lămâie, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, sare şi piper. în acest sos, se adaugă ţelina, ciupercile, ardeiul gras şi ceapa.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.