Salata de telina cu cascaval si ciuperci

Printeaza

Salata de telina cu cascaval si ciuperci

Salata de telina cu cascaval si ciuperci din: cascaval, smantana, salata, ciuperci, telina, para, mar, nuci, zeama de lamaie, otet, untdelemn, sare, piper.
Ingrediente :

  • 250 g cascaval
  • 3 linguri smantana dulce
  • 1 salata verde
  • 150 g ciuperci din conserva
  • 1 tulpina de telina
  • 1 para coapta
  • 1 mar rosu
  • 50 g nuci
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri otet alb
  • 4 linguri untdelemn
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Se taie cascavalul in bastonase subtiri. Se spala telina, i se scot frunzele si se taie tulpina in lamele fine.

Se curata para, se spala marul, se taie amandoua cubulete, se stropesc cu o lingura de zeama de lamaie si se amesteca cu telina si cascavalul.

Se prepara sosul, amestecand otetul cu sarea, piperul si incorporand apoi in ele smantana.

Se alege salata, se spala, se zvanta si se asaza frunzele pe un platou.

Peste ele se rasfira ciupercile spalate si taiate felii subtiri si se stropesc cu sucul de lamaie ramas.

Se pune la mijloc compozitia de legume, fructe si cascavalul, deasupra se toarna sosul si se presara nucile rumenite intr-o tigaie si frunzele de telina taiate marunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.