Salată de spanac a la sevillane

Printeaza

Salată de spanac a la sevillane

Ingrediente:Salată de spanac a la sevillane

  • 1 kg de spanac proaspăt
  • puţin ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi mărunţiţi
  • o linguriţă de boia dulce
  • o linguriţă de chimion praf
  • 350 g de năut fiert (păstraţi puţină zeamă din timpul fierberii)
  • câteva picături de oţet balsamic
  • 2 ouă fierte bine şi feliate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pregatiti spanacul: îndepărtaţi cozile frunzelor şi mărunţiţi-le. Opăriţi 30 de secunde şi scurgeţi în strecurătoare. Incălziţi puţin ulei de măsline într-o tigaie şi căliţi usturoiul mărunţit. Adăugaţi boia iute şi chimionul. Amestecaţi bine.

Incorporaţi spanacul şi năutul, apoi turnaţi câteva picături de oţet balsamic şi puţină zeamă în care a fiert năutul. Căliţi totul timp de 3-5 minute, amestecând în­continuu. Adăugaţi sare şi piper.

Serviţi în farfurii individuale. Stropiţi cu un pic de ulei de măsline şi decoraţi cu ouăle fierte tari, feliate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.