Salata de spanac cu piersici

Printeaza

Salata de spanac cu piersici din: spanac, sare, seminte, brie, piersici, lamaie, piper, nucsoara, ulei.

Ingrediente:Salata_de_spanac_cu_piersici

  • 500 g frunze proaspete de spanac (sau 450 g spanac congelat)
  • sare
  • 2 linguri de seminţe de susan
  • 200 g brie
  • 2 piersici
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • piper
  • nucşoară proaspăt rasă
  • 8 linguri de ulei de rapiţă

 

Mod de preparare:

Spanacul se curăţă (tijele groase se îndepărtează), se spală bine şi se opăreşte un minut în apă cu sare.

Se scurge şi se trece sub jet de apă rece.

Se lasă la scurs într-o strecurătoare, apoi se stoarce puţin pentru a ieşi şi restul apei şi se toacă grosier.

Dacă utilizaţi spanac congelat, acesta se dezgheaţă conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se stoarce.

Susanul se prăjeşte într-o tigaie fără grăsime, amestecând continuu, până când începe să elibereze aromă.

Brânza brie se taie cuburi.

Piersicile se spală, se taie în jumătate, iar sâmburii se scot.

Pulpa se taie felii şi se stropeşte cu o lingură de zeamă de lămâie.

Restul sucului de lămâie se amestecă cu sare, piper şi nucşoară, după care se încorporează uleiul de rapiţă şi se mai condimentează o dată.

La final, sosul se amestecă cu spanacul, cuburile de brie, seminţele de susan şi feliile de piersică.

Salata se aranjează în patru boluri si se serveste.

Salata de spanac cu piersici

Salata_de_spanac_cu_piersici

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.