Salata de spanac cu oua si lamaie

Printeaza

Salata de spanac cu oua si lamaie din: frunze de spanac, fenicul, radacina de telina, ulei, oua, smantana, mustar, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar pudra, sare, piper, sos worchester, cartofi, ulei.

Ingrediente:Salata_de_spanac_cu_oua_si_lamaie

  • 200 g frunze de spanac tinere
  • 200 g fenicul
  • 100 g radacina de telina
  • 3 linguri ulei
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri mustar
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra
  • sare
  • piper
  • cateva picaturi de sos Worchester
  • 200 g cartofi
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se spala frunzele de spanac si se lasa sa se scurga. Se decojeste radacina de telina, se taie felii si apoi fasii. Se taie in doua bulbul de fenicul. Se scoate cotorul si restul se taie fasii. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc 5 min. la foc moale telina si feniculul; se adauga sare si piper. Se ia vasul de pe plits si se lasa sa se raceasca complet.

Dressing: se bate smantana cu mustar, coaja de lamaie rasa si suc de lamaie: se potriveste dupa gust de sare, piper, zahar (pudra) si sos Worchester.

Se lasa sa fiarba ouale 10 min. Se lasa sa se raceasca si se decojesc. Se curata cartofii si se taie felii subtiri. Se rumenesc in ulei incins. Se amesteca spanacul cu legume si se repartizeaza in boluri.

Se stropesc cu dressing, apoi se adauga ouale taiate semiluni si cartofii. Se serveste imediat, ca sa nu se inmoaie cartofii.

Salata de spanac cu oua si lamaie

Salata_de_spanac_cu_oua_si_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.