Salata de sfecla si cartofi

Printeaza

Salata de sfecla si cartofi din: cartofi, chimen, sare, sfecla, ceapa, salvie, ridichi, castravete, alpte, ulei, boia, tabasco, verdeata.

Ingrediente:Salata_de_sfecla_si_cartofi

  • 400 g cartofi
  • 1 lingură de chimen
  • sare de mare
  • 400 g sfeclă roşie la borcan
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 10 frunzuliţe de salvie
  • 1 legătură de ridichi
  • 100 g ridiche albă
  • 200 g castravete de salată
  • 200 ml lapte bătut
  • 2 linguri de ulei cu chili
  • 1 lingură de boia
  • 2 linguri de sos chili Tabasco
  • verdeaţă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se fierb în coajă circa 15 minute în apă condimentată cu chimen. Apoi se scurg, se lasă la răcit, se cojesc şi se taie cuburi.

Sfecla roşie se lasă la scurs şi se taie cuburi. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Salvia se spală, se usucă şi se toacă mărunt.

Ridichile se curăţă, se spală şi se taie felii. Ridichea albă şi castravetele se curăţă de coajă şi se taie cuburi.

Laptele bătut se amestecă cu boiaua şi cu uleiul cu chili şi se asezonează cu sosul Tabasco. Legumele se pun într-un castron, iar sosul se toarnă peste ele.

Salata se lasă să stea circa 10 minute pentru a se aromatiza, după care se serveste ornată cu verdeaţă.

Salata de sfecla si cartofi

Salata_de_sfecla_si_cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.