Salata de sfecla rosie cu hrean

Printeaza

Salata de sfecla rosie cu hrean din: sfeclă roşie, otet, ulei de masline, hrean, sare.

Salata_de_sfecla_rosie_cu_hrean

Ingrediente:

  • 1 kg sfeclă roşie
  • 250 ml oţet
  • 150 ml ulei de măsline
  • 3 bucăţi de hrean
  • sare

Mod de preparare:

Speli bine sfecla, o fierbi în apă puţin sărată, o scurgi şi, după ce se răceşte, o cureţi de coajă.

O tai cubuleţe, fideluţă sau o scobeşti cu o linguriţă specia lă, dându-i forma unor biluţe, pentru a fi cât mai atractivă, şi o aşezi într-un castron mare.

Pudrezi cu sare şi ada­ugi hreanul, dat pe răzătoarea mică.

Separat, amesteci oţetul cu 500 ml apă şi cu uleiul, baţi bine ingredientele şi torni soluţia peste sfeclă

, Amesteci bine.

Pui sfecla în borcane sterilizate, le inchizi ermetic şi le depozitezi într-un loc racoros.

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata_de_sfecla_rosie_cu_hrean

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.