Salata de sfecla rosie cu branza de capra

Printeaza

Salata de sfecla rosie cu branza de capra din: sfecla rosie, apa, ulei de masline, usturoi, spanac, otet balsamic, seminte dovleac, branza de capra, frunze de ruccola, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_sfecla_rosie_cu_branza_de_capra

  • 1 kg sfecla rosie
  • 125 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 250 g spanac proaspat
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 linguri seminte dovleac, susan
  • 125 g branza de capra
  • frunze de ruccola sau valeriana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi sfeclele într-o tavă cu apă. Condimentaţi-le bine cu sare şi piper, acoperiţi-le cu o folie de copt şi coaceţi- le în cuptor, la foc potrivit, timp de 45 – 60 de minute. Lăsaţi-le la răcit şi apoi curăţaţi-le de coajă.

Tăiaţi-le şi puneţi-le într-un castron. încălziţi uleiul într-o tigaie, căliţi în el timp de 1 minut usturoiul pisat, apoi puneţi frunzele de spanac să se călească. Puneţi spanacul peste sfeclă. Condimentaţi, stropiţi cu oţet balsamic.

Deasupra presăraţi brânza de capră, seminţele şi frunzele de salată.

Salata de sfecla rosie cu branza de capra

Salata_de_sfecla_rosie_cu_branza_de_capra

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.