Salata de sfecla cu carnaciori

Printeaza

Salata de sfecla cu carnaciori din: sfecle, hrean, carnaciori, patrunjel, ulei, smantana, mustar cu hrean, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Salata de sfecla cu carnaciori

  • 3 sfecle roşii mici (din soiul lung)
  • 1 rădăcină mică de hrean
  • 2 cârnăciori semiafumaţi
  • 2 fire pătrunjel verde
  • 3 linguri ulei

Pentru sos:

  • 100 g smântână
  • 1 lingură muştar cu hrean
  • sare
  • piper negru măcinat
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Speli sfecla şi o fierbi bine până se înmoaie, apoi o cureţi de coajă şi o tai fâşii subţiri. Prăjeşti cârnăciorii în ulei încins şi îi tai în bucăţi mici. Amesteci sfecla cu 1 lingură de hrean ras şi cârnăciorii tăiaţi şi o pui în salatieră.

Separat, amesteci smântână cu muştarul, sare, piper şi zeamă dfe lămâie după gust şi torni sosul peste sfeclă. Garniseşti cu felii de cârnaţi, verdeaţă tocată şi puţin hrean ras deasupra.

Serveşti salata cu cartofi natur sau legume sotate.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.