Salata de scoici

Printeaza

Salata de scoici

Ingrediente:Salata de scoici

  • 40 scoici
  • 50 g ulei
  • 1 lămîie
  • sare
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Spălăm bine scoicile de mare şi le pu­nem într-o cratiţă, cu o ceaşcă de apă, să fiarbă acoperit. Cum încep să fiarbă, scoi­cile se deschid. Atunci le luăm de pe foc, scoatem carnea din ele şi o punem într-o farfurie. Strecurăm zeama printr-un tifon des, într-o altă farfurie.

Nu trebuie să rămînă zeamă mai mult de 1/2 de ceaş­că. In zeama strecurată adăugăm ulei. lămîie, puţină sare şi puţin pătrunjel to­cat mărunt. Batem bine sosul şi turnăm peste carnea scoicilor. Servim ca gustare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.