Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru

Printeaza

Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru

Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru din: rosii, ceapa, lamaie, sare, piper, telemea, pesmet, ou, ulei.

Ingrediente:

  • 2 rosii mari (350 g)
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper pisat
  • 200 g branza telemea
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 legatura cimbru
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se spala roşiile si se taie felii foarte subtiri. Ceapa curatata se taie rondele si se aseaza, impreuna cu rosiile si lamaia taiata bucati, pe un platou.

Peste rosii se presara sare si piper. Se taie branza felii groase de circa 1 cm. Jumatate din cimbrul tocat se amesteca intr-un bol cu pesmetul, iar intr-un alt bol se bate oul.

Se dau feliile de branza prin ou si pesmet si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins, impreuna cu restul de cimbru.

Se pun apoi peste feliile de rosii, se presara deasupra cimbrul prajit si se servesc cu paine pe vatra sau cu bagheta.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • telemea prajita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.